SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA – Toper.si

SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

  

Splošni pogoji Spletne Trgovine REACH TOPER so sestavljeni v skladu z Uradnim listom RS – "4288. Zakon o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) (uradno prečiščeno besedilo)” ter na podlagi priporočil Gospodarske Zbornice Slovenije in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino toper, ki je ponudnik storitev e-poslovanja, upravlja podjetje Toper TPO d.o.o.


Ob registraciji v sistem spletne trgovine REACH TOPER obiskovalec pridobi uporabniško ime (enako uporabniškemu imenu njegove elektronske pošte) ter svoje geslo.


Obiskovalec strani je ob registraciji dolžan vnesti relevantne in pravilne osebne podatke. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Registracija je možna tudi med postopkom nakupa.
Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine REACH TOPER, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.


POGOJI POSLOVANJA

POGODBA
med TOPER TPO d.o.o.
Glavni trg 18
3000 Celje, 

ki ga zastopa direktor družbe Sara Stepanjan
Matična št. 1861433000
Davčna št. SI65948181 in smo zavezanci za DDV
Vpis v sodni register: 03.09.2003 pri Okrožnem sodišču v Kranju št. (v nadaljnjem besedilu “ponudnik” spletne trgovine Reach Toper) 

in

kupcem
(v nadaljnjem besedilu “kupec”)

SPLOŠNO

Namen teh pogojev poslovanja je jasno definirati prodajne pogoje med ponudnikom in njegovimi kupci. Po pogodbi se kot kupec razume vsaka fizična ali pravna oseba, ki je opravila nakup na spletni strani Reach Toper, ne glede na to, ali je šlo za kupca posameznika/potrošnika ali ne.


Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Reach Toper so sestavljeni v skladu z Obligacijskim zakonikom RS, Zakonom o varstvu potrošnikov, s priporočili TZS in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.


Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje ponudnika v spletni trgovini Reach Toper , pravice uporabnika/kupca ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Navedeni pogoji poslovanja urejajo prodajo izdelkov, ki so na voljo v spletni trgovini, Reach Toper ki posluje na območju Republike Slovenije. Spletno trgovino Reach Toper upravlja Toper TPO d.o.o., Glavni trg 18, 3000 Celje.

Navedeni pogoji poslovanja so veljavni ob vsakem obisku ali nakupu na spletni strani, in sicer pričnejo veljati z oddajo naročila na spletni strani Reach Toper.
S potrditvijo naročila kupec samodejno sprejme navedene pogoje poslovanja. Ti pogoji poslovanja izključujejo kakršnekoli druge pogoje poslovanja z izjemo določil morebitne pisne pogodbe, ki jo na pobudo kupca ali ponudnika sprejmeta in podpišeta kupec ter ponudnik.


Pogoji poslovanja so na voljo na spletni strani, kupec pa si jih lahko na svojo elektronsko napravo prenese preko internetne povezave, dostopne na spletni strani ponudnika.


Navedeni pogoji poslovanja se lahko kadarkoli dopolnijo z novimi določili, zato se kupcu predlaga, da jih prebere ob vsakem nakupu. Vsaka verzija pogojev poslovanja je posebej datirana. Za posamezno naročilo veljajo pogoji poslovanja, ki so objavljeni na spletni strani v času oddaje naročila.
V sistemu Reach Toper spletna trgovina lahko nakupujejo registrirani kupci.
Nakup, opravljen preko spletnih strani Reach Toper, se šteje za nakup, opravljen skladno s pravnim redom Republike Slovenije. Slovenska notranja zakonodaja ima prednost pred evropsko zakonodajo.


Dostavo izdelkov, kupljenih preko spletnih strani Reach Toper, zagotavlja ponudnik preko svojih lastnih virov ali/in preko pogodbenih partnerjev na teritoriju Slovenije v skladu s pogoji lokacije in območij, na katerih ponudnik izvaja dostavo na dom.


Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba na Reach Toper ažurira in spreminja pogosto in hitro. Ponudnik si prizadeva zagotoviti jasne in temeljite informacije za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki jih pridobi od dobaviteljev, zato ponudnik ne odgovarja za morebitne napake v podatkih.


Ponudnik si prizadeva zagotoviti ustrezne slike za vse prodajne izdelke na spletni strani. Morebitne estetske razlike med sliko in dejanskim izdelkom ne vplivajo na specifikacijo samega izdelka.


Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto ponudnika (ime in sedež podjetja, matična številka);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon;
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev;
 • dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v roku, ki ga izbere kupec na podlagi ponujenih možnosti ponudnika);
 • pogoje dostave izdelkov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave);
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene;
 • način plačila in dostave;
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka – vse na posebno oz. izrecno zahtevo kupca;
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

S klikom »DODAJ V KOŠARICO« kupec izjavlja:

 • da je v skladu z zakonom starejši/starejša od 18 let;
 • da mu ni odvzeta poslovna sposobnost.

 

  POGOJI IN SPLOŠNE DOLOČBE IN INFORMACIJE O REGISTRACIJI

   

  Registracija:

  • Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime in geslo, s katerima se predstavi. Geslo je tajno in znano le uporabniku;
  • Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu;
  • Za potrebe poslovanja ponudnik zbira naslednje podatke:
   • ime in priimek,
   • naslov in kraj bivanja,
   • naslov elektronske pošte,
   • uporabniško ime, ki je enako naslovu elektronske pošte,
   • geslo v skriti obliki ter
   • ostale podatke, ki jih uporabnik vnese v obrazec na spletnem mestu spletne trgovine Reach Toper
  • Z registracijo uporabnik soglaša da bo prejemal obvestila, ki so vezana na njegovo naročilo, oziroma sistemska obvestila. Če ob registraciji označi »checkbox«, pa soglaša s sprejemanjem obvestil o posebnih ugodnostih in akcijah, predstavitvah novih izdelkov in o morebitnih aktualnih nagradnih igrah.
  • Za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik, ponudnik ne odgovarja.
  Vsak registrirani uporabnik dovoli uporabo svojih osebnih podatkov (zgolj taksativno navedenih osebnih podatkov kot navedenih v 2. odst. 72. člena Zakona o varstvu osebnih podatkov) za potrebe izpolnitve naročila in ostalo, z naročilom povezano in potrebno komunikacijo ter za namene neposrednega trženja in proučevanja nakupnih navad.


  PONUDBA

  Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine Reach Toper ažurira in spreminja pogosto in hitro.


  Cene se predstavljajo kot Redne cene, Akcijske Cene in Spletne cene ob priložnosti. Redne cene so maloprodajne cene, ki jih določa podjetje Toper TPO d.o.o. Redna cena v spletni trgovini Reach Toper je prikazana tako neregistriranim kot registriranim uporabnikom spletne trgovine.


  Akcijska cena je cena, ki se pojavi in velja za nakup oblačila preko spleta, ki je ugodnejši od ostalih. Gre za omejeno število vročih oblačil, za katere ni nujno, da so vseh številk in barv.


  Spletna cena je cena, ki se pojavi in velja za nakup preko spleta v primeru, ko gre za določeno število artiklov v omejeni količini ali posebno kolekcijo športnih oblačil, ki jo je možno naročiti samo preko spletne trgovine Reach Toper.


  Splošni pogoji poslovanja Spletne trgovine Reach TOPER


  Če želite direktno komunicirati s Spletno trgovino Reach TOPER, pokličite na telefonsko številko +386 30 685 307, in sicer od ponedeljka do petka od 9:00 do 16:00 ure.

  CENE

  Naročanje v spletni trgovini Reach Toper poteka v angleškem jeziku prek interneta ter 24 ur na dan in 7 dni v tednu. Izdelke se lahko izbira in naroča s seznama izdelkov na spletnih straneh. Vsi izdelki, navedeni na teh straneh, so na voljo do odprodaje zalog. Cene na spletu so praviloma enake kot v fizični maloprodajni mreži. Izjema so posebne akcijske ponudbe, ki so pripravljene izključno za Reach Toper.


  Akcijske in druge posebne cene so lahko v Reach Toper dodatno označene. Navedene cene veljajo v trenutku oddaje naročila kupca oziroma so veljavne cene tiste cene, kot so bile veljavne v času, ko je oddano naročilo prejel informacijski sistem ponudnika.


  Vse cene v spletni trgovini Reach Toper so navedene v evrih ter že vsebujejo davek na dodano vrednost – DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Stroški dostave niso vključeni v ceno izdelkov.


  Cene, objavljene v spletni trgovini Reach Toper, se neprestano spreminjajo in se oblikujejo tudi na osnovi posebnih akcijskih ponudb, uvajanja novih izdelkov ali drugih promocijskih aktivnosti.


  Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo oz. pošlje elektronsko sporočilo s potrditvijo. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

  STATUS NAROČILA (SAMO REGISTRIRANI KUPCI)

  Naročilo sprejeto


  Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v informacijski sistem ponudnika. Kupcu so dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Pravni status takšnega naročila je “prednaročilo” in ne zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov, dokler naročilo ni potrjeno s strani ponudnika.


  Naročilo v obdelavi

  Ko informacijski sistem sprejme naročilo kupca, gre naročilo v nadaljnjo obdelavo. Ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavo naročenih izdelkov in naročilo potrdi ali z razlogom zavrne. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov naročila ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in ponudnikom je na tej stopnji nepreklicno sklenjena. Pravni status takšnega naročila je “naročilo” in zavezuje ponudnika k zagotovitvi naročenih izdelkov. Za naročila, ki odstopajo od povprečnih naročil pri ponudniku, si ponudnik pridržuje pravico kontaktirati kupca ter preveriti naročilo in po potrebi zahtevati drug način plačila – vse iz nabora predvidenih plačilnih sredstev - oz. zahtevati drugo ustrezno zavarovanje.


  Blago odpremljeno


  Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi oziroma odpošlje.

  Oddana naročila se obdelujejo v delovnem času od ponedeljka do petka po vrstnem redu oddanih naročil oz. po planiranih časovnih terminih za prevzem blaga. Kupec je obveščen o statusih naročila in predvidenem roku dobave.


  V primeru, ko blaga ni mogoče dobaviti, Reach Toper kupca direktno kontaktira in se dogovori za ustrezno rešitev.