O NAS – Toper.si

O NAS

Korenine slovenskega podjetja Toper segajo v leto 1945, ko je v takratni predilnici stekla proizvodnja najlonskih srajc. Tovarna je skozi leta vztrajno rasla in na trgu zaslovela po kakovosti svojih izdelkov, kar je botrovalo sodelovanju z največjimi blagovnimi znamkami povojnega obdobja, kot so Bogner, Uhlsport in Elho Brunner. Svoj vrhunec je podjetje doživelo v začetku osemdesetih let prejšnjega stoletja, ko je zaposlovalo kar okrog 6.500 delavcev iz celotnega področja nekdanje Jugoslavije in celo iz Avstrije. Žal pa je izguba jugoslovanskega trga po slovenski osamosvojitvi pomenila pričetek težav, ki so žal vodile v zaprtje podjetja.

A k sreči je znamka Toper ostala globoko usidrana v mislih športnih navdušencev, zato je bilo tudi njeno ponovno rojstvo kronano z uspehom. Danes podjetje zopet slovi po kakovostnih produktih iz vrhunskih materialov, ki tudi med dolgotrajno uporabo zagotavljajo popolno udobje. V letu 2018 je svoja vrata znova odprl lasten proizvodni obrat, ki se nahaja na Glavnem Trgu v Celju, rojstnem kraju Topra. Tako ima vsak kupec možnost, da si v živo ogleda proizvodni proces in spremlja izdelavo najrazličnejših izdelkov.

 

Ker pa pri podjetju Toper nenehno stremimo v prihodnost, smo se odločili, da z letošnjim letom svoji ponudbi dodamo še omejeno kolekcijo z imenom REACH TOPER. Zasnovala jo je mlada razvojna ekipa z jasnim ciljem: poudariti, da je Toper edina modna znamka športnih oblačil, ki stranki v času vse preveč globalne mode ponudi personalizirano, trajnostno oblačilo.